Wachten op de liefde 2017

Het project Wachten op de Liefde is de weerslag van het onderzoek door Marlien Seinstra naar het eeuwige verlangen van de mens naar de ware liefde. Het is een groot mythisch gegeven, dat in bijna alle kunstuitingen een podium vindt.

Zonder liefde kunnen we niet leven, dus waar wachten we op? En wat gebeurt er tijdens dat wachten. Heeft wachten eigenlijk wel zin, kun je niet beter zelf actie ondernemen en op zoek gaan? Of kun je net zo goed blijven zitten waar je zit? Echte liefde overkomt je toch gewoon.

Veel mensen wachten hun hele leven op de ware liefde. Dat verlangen verandert in hunkeren. Obsessief verlangen naar die ene perfecte partner. En dat leidt dan weer tot twijfel aan zichzelf. Die twijfel kan omslaan in frustratie en onbegrip, boosheid en uiteindelijk pure wanhoop.

De voorstelling Wachten op de Liefde wil het publiek uitdagen om antwoorden te vinden op de vraag: ,,Wat verwachten we van de liefde?’’

Een uitgelezen locatie voor de voorstelling is het Leeuwarder Bos. Net zoals de liefde moet groeien, moest ook het Leeuwarder Bos lang wachten en letterlijk groeien tot het echte bos dat het nu is. Marlien heeft als kind een jonge boom in dit bos geplant in een scholenproject in 1992. De jaren zijn verstreken en de jonge aanplant is uitgegroeid tot een bijzonder bos. En, tot een prachtig decor voor een dansvoorstelling.