Gelukszoekers in Friesland

De komende tijd laat de DeDansDivisie verschillende choreografen werken en experimenteren met het thema gelukszoekers. Elke choreograaf heeft daarbij zijn eigen werkwijze en werkt met verschillende doelgroepen. De komende tijd zullen op verschillende locaties in Friesland choreografen producties maken die resulteren in een korte dansfilm. De eerste film van Gelukszoekers Leeuwarden is klaar.

Gelukszoekers Leeuwarden

In de periode van mei tot oktober 2021 heeft Cody van Dam, stagiaire van Codarts Dansacademie Rotterdam samen met dansgroep De Dames gewerkt aan het thema Gelukszoekers.

De dansers van DeDansDivise en de maker Cody van Dam hebben ondanks de tegenslagen door corona een resultaat van zijn stage weten vast te leggen.  Het is een oprechte kijk in de ogen van de mens. De ontmoeting is wat vormgaf aan dit werk. Een werk over het vinden van diens geluk. Het was een bewogen tijd. Echter is dit wat dans wenst te zijn. Bewogen. Het eindresultaat is hierboven te zien in de film Gelukszoekers.

Gelukszoekers Drachten in samenwerking met ZuidOostZorg Drachten

Van augustus 2021 tot november 2022 heeft choreograaf Marlien Seinstra samen met 6 oudere amateurdansers uit de omgeving van Drachten gewerkt aan de voorstelling Gelukszoekers. Repetities vonden wekelijks plaats in Sunensz in Drachten.

Marlien heeft samen met de spelers gezocht naar wat geluk voor ze betekent. Alle spelers hebben zelf teksten geschreven over wat geluk voor ze betekent. Daarnaast is choreografiemateriaal gemaakt naar aanleiding van de persoonlijke verhalen over hoe geluk er in beweging uitziet. Beide ingredienten, tekst en dans zijn gebruikt voor de dansfilm: Gelukszoekers. De opnames van de voorstelling Gelukszoekers Drachten vonden plaats in het Leeuwarder Bos. Hieronder is de film te bekijken.

Als vervolg op het project Gelukszoekers in samenwerking met ZuidOostZorg, organiseert DeDansDivisie in samenwerking met Zuid Oost Zorg vanaf 12 januari 2022 op de woensdagochtend van 10.00 tot 11.00 een jaar lang wekelijks danslessen speciaal voor ouderen in Sunensz. Meedoen met deze danslessen? Geef je op via: a.lucas@zuidoostzorg.nl

Hieronder enkele sfeerbeelden van de opnames van Gelukszoekers Drachten in het Leeuwarder bos in november 2021.