De Kunst van het ouder worden

In de dans en theatervoorstelling De kunst van het ouder worden vertellen 14 ouderen vanuit persoonlijke verhalen hoe het is om ouder te worden. Jeugdherinneringen worden opgehaald, ouderdom kwaaltjes worden besproken. Je bent zo oud als je je voelt toch? Ligt eenzaamheid op de loer? Op 4 december ging de voorstelling in première in Stadsschouwburg De Harmonie Leeuwarden.

Ervaren en delen

De Kunst van het ouder worden verleidt het publiek tot een open, toegankelijke en eerlijke uitwisseling over het onderwerp ouder worden. Na afloop van de voorstelling bieden we de aanwezigen een uitnodigend gesprek met de spelers en de makers. Waarin we het hebben over vragen als: Waar loop je tegen aan als je ouder wordt? Wat zijn de mooie dingen van ouder worden? Welke beeldvorming is er rondom ouderen en klopt deze wel?

De voorstelling is vanaf december 2019 te boeken. De voorstelling is geschikt voor alle leeftijden, maar biedt bij uitstek aanknopingspunten voor ouderen in woon-zorg instellingen en zorgprofessionals.

Helaas moest de tour van De Kunst van het ouder worden gestopt wegens de coronacrisis.