Dans op Recept is onbeperkt dansplezier, voor iédereen. De professionele dansdocenten van Dans op Recept bieden wekelijks danslessen speciaal voor mensen met een chronische ziekte. Want samen dansen ontspant, verbindt en laat zien wat je lichaam allemaal kan.

Voor Wie is Dans op Recept?

Dans op Recept is voor iedereen die door middel van lichamelijke beweging wil ontspannen, samen met gelijkgestemden. Danservaring is dus niet nodig!

Na het succes van Dans op Recept voor mensen met Parkinson, breiden we uit. Vanaf 2021 bieden we ook lessen aan voor mensen met chronische pijnklachten (o.a. fibromyalgie, chronische nekklachten) en mensen die leven met de gevolgen van een NAH (niet-aangeboren hersenletsel). Ook mantelzorgers, vrienden en familie zijn welkom om samen te bewegen op muziek, onder begeleiding van een professionele dansdocent.

Waarom aparte danslessen?

Onze deelnemers geven aan dat ze zich fitter voelen. Ze krijgen meer zelfvertrouwen, hebben plezier, contact met anderen en ontdekken wat hun lichaam allemaal nog wél kan. We werken vanuit ieder zijn of haar mogelijkheden en daarbij houden we altijd rekening met de beperkingen die er zijn. Zo zijn de lessen laagdrempeliger en beter vol te houden. En niet onbelangrijk… de gratis koffiemomenten voor en na de les worden door de deelnemers erg gewaardeerd.

Wat is onze missie?

Dans op Recept wil laagdrempelige danslessen over heel Nederland verspreiden. Danslessen die aansluiten op de behoefte van de deelnemers. Het doel van de lessen is de levenskwaliteit te verbeteren.  

Dans verbindt zowel sociaal, medisch als cultureel. Dat geldt niet alleen voor de deelnemers. Ook tussen de professionals ontstaan nieuwe verbindingen. Onze ambitie is om hiermee een netwerk op te bouwen om innovatie en normalisering van de danslessen te stimuleren.